Oudere werknemer, gevangen in een fuik?

Ik voel me gevangen in een fuik, krijg geen lucht meer en moet nog 7 jaar werken. Ik ben te lang loyaal geweest aan de leiding en dat wil ik niet meer….. Een wanhopige vraag in een coachingtraject van een oudere werknemer. Ik werd erdoor geraakt en  besloot meteen om personal coaching trajecten en workshops aan te bieden voor deze groep ouderen.

Nog toekomst in de organisatie?
Oudere werknemers blijken vaak bezorgd over hun toekomst in de organisatie met vragen als:
Hoe blijf ik gemotiveerd in mijn werk tot mijn pensioen? Wat laat ik achter? Hoe kan ik meer van betekenis zijn? Ben ik een lastige oudere werknemer? Vitaal ouder worden, hoe organiseer ik dat? Welke keuzes wil ik maken? Hoe maak ik gebruik van het formele ouderenbeleid? Kans op een tweede loopbaan tot mijn 75-ste?

Workshop Biografisch coachen

Libellen, symbool voor verandering

Waar zijn oudere werknemers naar op zoek

In deze levensfase gaat het vooral om het vinden van een zinvolle verbinding tussen de inhoud en de vorm van je leven, want het schenken vanuit je kern speelt een grotere rol. De fysieke lijn gaat naar beneden, maar de mentale juist naar boven. Productief maken van je kwaliteiten, je levenswijsheid en je kennis! Afscheid nemen van rolverwachtingen en arbeidsidentiteit.

Aandacht voor je levensgeschiedenis

Door stil te staan bij de gebeurtenissen in je levensloop en je levenslijnen in kaart te brengen krijg je weer een nieuw toekomst perspectief. Op zoek gaan naar je uitdagingen, inspiratiebronnen helpt om doelen stellen. Kortom: bezig zijn met Vitaal ouder worden!

Biografisch coach

Speciaal voor coaches is de Workshop 50+ nou en.. op 19 april 2018. Biografisch coachen van oudere werknemers op een creatieve manier.

Lees verder

 

Lees ook Workshop Biografisch coachen 2017 en

Reacties zijn gesloten.