Er wordt maar wat aangerotzooid met 50+-ers

Hoe zijn wij op het idee gekomen om een workshop biografisch coachen voor 50+ te gaan ontwikkelen?

Al in 2013 raakte Ans en ik hierover in gesprek. Ik was toen werkzaam in een overheidsorganisatie waar het mij opviel dat er maar wat aangerotzooid wordt met werknemers boven de 50.

Specifiek beleid voor deze groep was er niet of nauwelijks, en men bleef maar reorganiseren.

Medewerkers kregen een herplaatsingsstatus. De bekwame jongere medewerkers vonden hun weg wel op de arbeidsmarkt.

De groep 50 en ouder bleef bevroren op zijn/haar werkplek zitten. Ze durfden niet meer te bewegen op de arbeidsmarkt, uit angst hun verworven zekerheden kwijt te raken; vast dienstverband en inkomen.

Ook trof ik een “zuchtende” houding aan, geen inspiratie meer om voor jezelf op te komen of om het nog leuk te maken voor jezelf op het werk (uitzonderingen daargelaten). Ik dacht en denk nog steeds: jullie moeten nog zo lang werken, maak van het moeten mogen. Maak het leuk voor jezelf! Schudt die stoffige deken weer eens lekker op!

We vroegen ons af hoe we deze groep zouden kunnen beïnvloeden en er weer veerkrachtige werknemers van zouden kunnen maken. Werknemers die er plezier aan beleven om zelf weer het heft in handen te nemen; zelf sturing te geven aan leven en werk!

Hoe krijgt de “oudere jongere” een andere mindset, hoe krijgen we ze weer in beweging? Hoe kunnen organisaties vanuit hun HR-beleid een stimulans zijn, een bijdrage leveren aan actieve zelfsturing van oudere werknemers. Hoe kan iemand enthousiast doorwerken tot 67 of misschien wel tot 70 jaar?

Inmiddels zijn we 4 jaar en een economische crisis verder. Ans en ik hebben ons beperkt tot onze eigen beïnvloedingskracht en doen waar we goed in zijn: coaching, coaching van 50+ ers door de inzet van creatief biografisch coachen waar we in geloven!. Resultaat: de workshop 50+ Nou en.. voor coaches, loopbaan-en HR professionals is op 19 april 2018 voor de 2e keer.

 

Sonja Cunes, HR professional

 

 

Reacties zijn gesloten.