Intervisiecoaching

Wat levert intervisie-coaching op?  kippenvel, toegevoegde waarde, maakt me nog leergieriger, ontwikkeling en verbinding intervisie coachingWat is het?
Intervisie is een praktijkgerichte vorm van zelfsturing om te leren van elkaar op collegiale wijze tot probleemoplossing te komen. In een vaste, kleine groep met functie genoten worden gestructureerd, actuele werkproblemen besproken en geanalyseerd. De deelnemers zijn autonoom werkende professionals/Zzp-ers of collega’s met dezelfde functie.

We zijn nu ondersteunend en stimulerend met liefde en respect voor elkaar en gaan nog lang verder!

Begeleide intervisie door coaching.  Om tot een werkbare intervisiegroep te komen worden intervisievaardigheden en werkvormen systematisch getraind in 3 tot 6 bijeenkomsten van gemiddeld 2 uur. Voor kleine teams en interne professionals is 6 x intervisie-coaching voldoende.

Voorwaarden voor succes
Vertrouwen, respect, bereidheid om iets van jezelf te laten zien, wederkerigheid, gemeenschappelijke ervaring binnen het vak, hiërarchisch onafhankelijk zijn.

Speciaal voor Loopbaan- en HR professionals

Intervisie-coaching. Deze bestaat uit deelnemers van de workshops Biografisch Coachen, de post-hbo loopbaanadviseur opleidingen en zijinstromers.
3 x intervisie-coaching is een goede basis om zelfstandig door te gaan. Ook oefen je dan om zelf procesbegeleider te zijn van een intervisiegroep.
De procesbegeleider bewaakt de structuur, spoort leervragen op en stimuleert de groepsleden om buiten hun comfortzone te komen.

Lees de ervaring van Jeanette Hultzer, balans- en stiefmoedercoach “Dankzij Ans kan ik dit en ik ben haar daar nog elke bijeenkomst dankbaar voor .Na mijn opleiding bij Ans tot biografisch loopbaancoach (post-HBO) voelde ik de behoefte aan intervisie. Ans speelde daarop in en bracht door haar opgeleide collega-loopbaancoaches bij elkaar en leerde ons intervisie te begeleiden. Na 3 x coaching ben ik, met de door Ans geleerde technieken, een eigen intervisiegroep gestart met collega’s die, evenals ik gespecialiseerd zijn in het begeleiden van stiefouders/stiefgezinnen. Als voorzitter draai ik nu deze groep”.