Intervisiecoaching

Wil je een intervisiegroep starten?
Met collega’s gebruik leren maken van intervisiemethoden?
Zelf intervisie begeleiden?
Kies dan voor Intervisie-coaching

Wat levert intervisie-coaching op? een volledig zelfstandige intervisiegroep, waarvan de deelnemers elkaar spiegelen en inspireren! Reacties: kippenvel, toegevoegde waarde, maakt me nog leergieriger, ontwikkeling en verbinding (juni 2015)

intervisie coachingWat is het?
Intervisie is een praktijkgerichte vorm van zelfsturing om te leren van elkaar op collegiale wijze tot probleemoplossing te komen. In een vaste, kleine groep met functie genoten worden gestructureerd, actuele werkproblemen besproken en geanalyseerd. De deelnemers zijn autonoom werkende professionals/Zp-ers of collega’s met dezelfde functie.

De 5e intervisiegroep van loopbaancoaches juli 2014: we zijn nu ondersteunend en stimulerend met liefde en respect voor elkaar en gaan nog lang verder!

Begeleide intervisie door coaching.  Om tot een werkbare intervisiegroep te komen worden intervisievaardigheden en werkvormen systematisch getraind in 3 tot 6 bijeenkomsten van gemiddeld 2 uur. Voor kleine teams en interne professionals is 6x intervisie-coaching voldoende.

Voorwaarden voor succes
Vertrouwen, respect, bereidheid om iets van jezelf te laten zien, wederkerigheid, gemeenschappelijke ervaring binnen het vak, hiërarchisch onafhankelijk zijn.

Speciaal voor Loopbaan- en HR professionals start ik 1x per jaar een Intervisie-coaching. Deze bestaat uit deelnemers van de workshops Biografisch Coachen, de post-hbo loopbaanadviseur opleidingen en zij-instromers.
3x intervisie-coaching is een goede basis om zelfstandig door te gaan. Ook oefen je dan om zelf procesbegeleider te zijn van een intervisiegroep.
De procesbegeleider bewaakt de structuur, spoort leervragen op en stimuleert de groepsleden om buiten hun comfortzone te komen.

Lees de ervaring van Jeanette Hultzer, balans- en stiefmoedercoach “Dankzij Ans kan ik dit en ik ben haar daar nog elke bijeenkomst dankbaar voor .Na mijn opleiding bij Ans tot biografisch loopbaancoach (post-HBO) voelde ik de behoefte aan intervisie. Ans speelde daarop in en bracht door haar opgeleide collega-loopbaancoaches bij elkaar en leerde ons intervisie te begeleiden. Na 3x coaching ben ik, middels de door Ans geleerde technieken, een eigen intervisiegroep gestart met collega’s die, evenals ik gespecialiseerd zijn in het begeleiden van stiefouders/stiefgezinnen. Als voorzitter draai ik nu deze groep”.