Er wordt maar wat aangerotzooid met 50+-ers

Hoe zijn wij op het idee gekomen om een workshop biografisch coachen voor 50+ te gaan ontwikkelen?

Al in 2013 raakte Ans en ik hierover in gesprek. Ik was toen werkzaam in een overheidsorganisatie waar het mij opviel dat er maar wat aangerotzooid wordt met werknemers boven de 50.

Specifiek beleid voor deze groep was er niet of nauwelijks, en men bleef maar reorganiseren.

Medewerkers kregen een herplaatsingsstatus. De bekwame jongere medewerkers vonden hun weg wel op de arbeidsmarkt.

De groep 50 en ouder bleef bevroren op zijn/haar werkplek zitten. Ze durfden niet meer te bewegen op de arbeidsmarkt, uit angst hun verworven zekerheden kwijt te raken; vast dienstverband en inkomen.

Ook trof ik een “zuchtende” houding aan, geen inspiratie meer om voor jezelf op te komen of om het nog leuk te maken voor jezelf op het werk (uitzonderingen daargelaten). Ik dacht en denk nog steeds: jullie moeten nog zo lang werken, maak van het moeten mogen. Maak het leuk voor jezelf! Schudt die stoffige deken weer eens lekker op!

We vroegen ons af hoe we deze groep zouden kunnen beïnvloeden en er weer veerkrachtige werknemers van zouden kunnen maken. Werknemers die er plezier aan beleven om zelf weer het heft in handen te nemen; zelf sturing te geven aan leven en werk!

Hoe krijgt de “oudere jongere” een andere mindset, hoe krijgen we ze weer in beweging? Hoe kunnen organisaties vanuit hun HR-beleid een stimulans zijn, een bijdrage leveren aan actieve zelfsturing van oudere werknemers. Hoe kan iemand enthousiast doorwerken tot 67 of misschien wel tot 70 jaar?

Inmiddels zijn we 4 jaar en een economische crisis verder. Ans en ik hebben ons beperkt tot onze eigen beïnvloedingskracht en doen waar we goed in zijn: coaching, coaching van 50+ ers door de inzet van creatief biografisch coachen waar we in geloven!. Resultaat: de workshop 50+ Nou en.. voor coaches, loopbaan-en HR professionals is op 19 april 2018 voor de 2e keer.

 

Sonja Cunes, HR professional

 

 

Oudere werknemer, gevangen in een fuik?

Ik voel me gevangen in een fuik, krijg geen lucht meer en moet nog 7 jaar werken. Ik ben te lang loyaal geweest aan de leiding en dat wil ik niet meer….. Een wanhopige vraag in een coachingtraject van een oudere werknemer. Ik werd erdoor geraakt en  besloot meteen om personal coaching trajecten en workshops aan te bieden voor deze groep ouderen.

Nog toekomst in de organisatie?
Oudere werknemers blijken vaak bezorgd over hun toekomst in de organisatie met vragen als:
Hoe blijf ik gemotiveerd in mijn werk tot mijn pensioen? Wat laat ik achter? Hoe kan ik meer van betekenis zijn? Ben ik een lastige oudere werknemer? Vitaal ouder worden, hoe organiseer ik dat? Welke keuzes wil ik maken? Hoe maak ik gebruik van het formele ouderenbeleid? Kans op een tweede loopbaan tot mijn 75-ste?

Workshop Biografisch coachen

Libellen, symbool voor verandering

Waar zijn oudere werknemers naar op zoek

In deze levensfase gaat het vooral om het vinden van een zinvolle verbinding tussen de inhoud en de vorm van je leven, want het schenken vanuit je kern speelt een grotere rol. De fysieke lijn gaat naar beneden, maar de mentale juist naar boven. Productief maken van je kwaliteiten, je levenswijsheid en je kennis! Afscheid nemen van rolverwachtingen en arbeidsidentiteit.

Aandacht voor je levensgeschiedenis

Door stil te staan bij de gebeurtenissen in je levensloop en je levenslijnen in kaart te brengen krijg je weer een nieuw toekomst perspectief. Op zoek gaan naar je uitdagingen, inspiratiebronnen helpt om doelen stellen. Kortom: bezig zijn met Vitaal ouder worden!

Biografisch coach

Speciaal voor coaches is de Workshop 50+ nou en.. op 19 april 2018. Biografisch coachen van oudere werknemers op een creatieve manier.

Lees verder

 

Lees ook Workshop Biografisch coachen 2017 en

Creatief netwerken, heerlijke workshops!

Creatief netwerken werkt nog steeds….

Heerlijke workshop! stimulerend, bewustwording, levendig, inspirerend, goed tempo, verbinden met collega’s, afwisselend, kort en krachtig, interactief, creatief,iets nieuws leren en lol! evaluatie cursiste Vitaliteitsworkshop 13 augustus 2015

In 2003 vierde ik het tienjarig jubileum van mijn bedrijf met speelse en energieke workshops door ex-cursisten, die een Pilot wilden doen. De naam was: Creatief Netwerkevent. Het was zo’n groot succes dat er elk jaar weer een aanbod was van korte workshops. Het 10e event was mijn 20 jarige jubileum!

Wat is het doel creatief netwerken is nieuwe ervaringen opdoen op een speelse, creatieve manier, collega’s ontmoeten en te netwerken.

Voor wie  alle ex-cursisten, trajectdeelnemers, opdrachtgevers en collega loopbaancoaches; nu ook voor organisaties in-company

Wat waren de thema’s Energie, Kleur, Intuitie en Beweging, later ook Muziek

Wat was mijn rol 
Vooral faciliteren en coachen van de workshopleiders om een workshopvorm te vinden die bij hun past en te vertrouwen op hun kracht

Hoe wordt het nu voortgezet?
Eenmalige workshops van 2u op mijn locatie Provenierssingel 66

Schrijfworkshop Blogzin

Marije van Schrijfzin

de 1ste workshop was een Blogtraining van Schrijfzin op 11 juni 2015

de 2e workshop was op 13 augustus voor de Zomerschool van de Gemeente, die ik organiseerde en samen met Bernadette uitgevoerd heb. de 3e workshop op 17 november was voor Gemeentes in Noord-Holland, die samengevoegd worden.

Een netwerkdag om elkaar te ontmoeten op een andere manier! We hebben 2 korte, krachtige workshops gegeven over talent zichtbaar maken en energiebalans met toekomstbeeld. Collages maken, brief schrijven, innerlijke reis en Kleurenenergie.

 

Kosten: 35 euro

de kleurrijke gereedschapskist van loopbaancoaches

Onderzoek door Julien Penning(HBO Kunstzinnige therapie) naar welke methoden er door CMI gecertificeerde “kunstzinnige” loopbaancoaches worden gebruikt.

“Het gaat altijd over wat raakt je, wat voel je erbij, waar zit je emotie”

Visie op loopbanen. Soms is een beroep iets wat bij een bepaalde fase past, aldus Ans van Holst. Ze stelt dat hetgeen waar iemand voor gestudeerd heeft bijvoorbeeld, helemaal niet het beroep hoeft te zijn waar die persoon zich uiteindelijk echt goed bij voelt. Volgens Van Holst is het belangrijk dat het beroep verbonden wordt met de oorspronkelijke drijfveren. Waar vindt de wilskracht zijn oorsprong in: komt deze vanuit de binnen- of de buitenwereld.

De kracht van kunstzinnige werkvormen
Door zich rechtstreeks met het gevoel en de eigen innerlijke wereld te verbinden, kan men duidelijker ervaren en zien, aan de hand van het gemaakte kunstzinnige werk, wat goed aanvoelt en wat niet. Het (soms verouderde) mentale verhaal wordt dan even buiten beschouwing gelaten en de ervaring, het kunstzinnige werk en de manier van werken spreken dan voor zichzelf.Workshop biografisch coachen

Van Holst beschrijft dat door de ratio los te laten en echt onbevooroordeeld te kijken naar het beeld, het mensen een hele andere kant van dingen kan laten zien op een manier zoals ze het nog niet bekeken hadden. Ze beschrijft het kunstzinnig werken (en daarmee ook het kunstzinnige werk zelf) als de ruggengraat van het hele loopbaantraject wat een gevoel van overzicht aanreikt en de cliënt verbinding laat houden met alle ontdekkingen die er zich gaandeweg in het traject voordoen.

Werkwijze
Ook van Holst begint het loopbaantraject altijd met een kennismakingsgesprek waarin ze onderzoekt waar de loopbaanvraag over gaat en beslist op basis daarvan de insteek van de volgende bijeenkomst. Ze kijkt dan of het van belang is om het verleden, heden en toekomst in kaart te brengen of dat het bijvoorbeeld nodig is om een situatie uit het heden eerst te verwerken (bijvoorbeeld in het geval van een conflict met collega’s of de werkgever).

Zij verteld dat ze uiteindelijk altijd opzoek is naar de verbinding tussen het verleden, het heden en de beweging naar de toekomst. Een eerste aanzet hiertoe gebeurd vaak aan de hand van het zoeken naar beelden (bijvoorbeeld door middel van beeldkaarten) die de cliënt aanspreken en aanmoedigen om zich te verbinden met het eigen verhaal op een dieper gelegen niveau.
Hierdoor ontstaat er een verbinding met het gevoel; met dat wat er werkelijk leeft. Van daaruit kan ze ervoor kiezen om de cliënt een levenspanorama(biografisch werk) te laten maken. Dit kan de cliënt mee naar huis nemen en zorgt voor structuur en houvast.

citaten onderzoeksverslag mei 2015

Aanmelden workshop Biografisch coachen Najaar 2015

Ontwikkelzin aan het woord

Het loopbaantraject bij Ans was een cadeautje! Zij toont oprechte interesse en weet haar ruime ervaring gericht in te zetten. Door haar open en waar nodig scherpe vragen kreeg ik meer inzicht in mijn talenten en drijfveren.

Het loopbaantraject ging vervolgens naadloos over in de post-HBO opleiding tot Loopbaancoach. Deze individuele opleiding werd door Ans op maat gemaakt en sloot daardoor perfect aan bij mijn persoonlijke stijl en kracht.

workshop Biografisch coachenTijdens de 2-daagse workshop Biografisch Coachen vormde Ans met Ellen van Bruggen een inspirerend en dynamisch duo.

Ik raad elke (loopbaan)coach deze workshop van harte aan.

“Saskia van Langeveld, Ontwikkelzin“; aanbeveling op Linked-In, maart 2015